Vi lämnar Kalasin

Kom inte in på internet igår.
Vi gjorde en bilresa på 6 timmar runt den norra regionen av Thailand. Bilen kom till hotellet i Kalasin men jag fick en smärre chock när den anlände. På flaket och i den lilla hytten på pickupen fanns tillsammans 10 personer. Det var en stor del av släkten i byn.
Vi åkte ifrån hotellet kl 9 och då hade bilen startat ifrån byn 1,5 timmar tidigare. Det visade sig att ganska snart var samtliga hungriga. Stannade vids ett litet matställe efter vägen. Jag åt en helt utsökt typ köttfärsröra med ris gjord på thailändskt vid. Alla 12 personer åt ordentligt och jag och Jörgen dessutom med öl. Man förstår att så här ute på landsbygden så är priserna anpassade efter den förmåga befolkningen där har att betala. För samtliga 12 gick notan på 400 bath dvs 100 svenska kronor.
Vi besökte först utgrävningar av Dinosaurier . Det var ett museum beläget mitt inne i djungeln med en pedagogisk beskrivning av jordens och människans utveckling. Inne i museet fanns också själva utgrävningen i dess slutliga skede där en dinosarie var framtagen. Vi besökte också ett vattenkraftverk där man kunde gå upp på en stor dammbyggnad. Det är klart att jag som norrlänning sett större och mäktigare vattenkraftverk och dammar. Men det här är en byggnad som är ovanlig här och Thailändarna är mycket stolta över och vill gärna visa den. Slutligen besökte vi ett distrikt som är mycket känt för sina väverier av sidentyg.
Efter att ha sovit över i byn har vi nu på måndag åkt in till Nong Luang där Jörgen har sitt andra hus. Och här är det lite mera stad. Här finns det mesta av varor och butiker men inga utlänningar och turister. De tär en genuin Thailändsk småstad. Det finns mycket mera att skriva om, t ex de Blå taken, bilarna och trafiken, människorna mm. Men försöker återkomma med det senare.

Anders nedanför dammen

Alla 9 passagerare på flaket och 5 i hytten
Dinosauriemuseet

Skriv din kommentar