André Prah, Krigets Vindar

På Bosjökloster i norra Skåne visar André Prah, sin utställning ”Krigets vindar, från Ladoga, Warszawa, Budapest.” I slottets Kulturstall kan man stillna inför hästarna som frös fast i Ladogas is, men också inför hjältarna som räddade människoliv undan krigets fasor; Janusz Korczak, Irena Sendler och Raoul Wallenberg. 

 

Den känns. Du har verkligen lyckats att få fram den kraft som finns i ditt verk. Hästarna sammanträngda mitt i och längs rummet Tillsammans.  I en avstannande rörelse framåt.
Utställningen i sin helhet känns homogen och konsekvent genomförd. Jag tänker bara. Så här ska Andre Prahs hästar visas, En perfekt lokal en tydlig idé och ett till hundra procent genomarbetat verk.

Det är en stark utställning, där ett hundratal hästar som är skapade under åratal av hopsamlad drivved från Östersjökusten står hopträngda mitt i och längs efter den 40 meter långa rummet. Den stora mängden av hästar som desperat försöker gå vidare men inte lyckas. Dom står hopplöst fastfrusna och skyddande varandra.
Det är en homogen ock konsekvent genomförd utställning.


Skriv din kommentar