I Skåne – Bilder – Böcker

Sitter i Skåne ett par veckor framåt och går igenom fotobilder och annat material från mina år som gallerist. Det är ett jättejobb. Jag skulle tro att det rör sig om ca 3000 blandat svart/vitt färg och diabilder. Många är knappast värda att spara men det är en jobbig situation att välja ut de som inte är tillräckligt intressanta. Bilderna väcker starka känslor och minnen som tränger sig på. Det är möten av konstnärer både i deras ateljéer och på utställningar. Man blir påmind av tillfället när man såg en konstnärs arbeten första gången och man fick den där speciella känslan att det här vill jag visa. Det var oftast inte de vackraste arbetena jag gick efter. Det viktiga för mig var att känna en personlig stark kontakt med verket och en kontakt som blev kvar.
Jag håller också på att katalogisera min samling av konstkataloger och böcker. Det rör sig om ca 1500 ex och frågan är vad ska jag göra med Kan det finnas någon som är intresserad av detta?
Solen skiner fram just nu och jag såg flera snödroppar som kommit upp ur marken. Det känns vår i luften denna onsdag den 22 februari
.


Skriv din kommentar