Text av Alf Linder

L-DSC0439 (2)

När jag går igenom en del av mina samlade handlingar hittar jag en text av Alf Linder som jag tycker visar vilken bra  och seriös konstnär han är.

ALF LINDER – Läsningen – eller förståelsen av ett verk, sker, för konstnären ofta, – långt efter det, att han lämnat sitt verk. Vad, som får oss till vissa tilltag, tar vi reda på, när det är för sent… Alltnog, jag sågar ett spår i en MDF-skiva, sticker in en glasskiva och skär mig omedelbart mitt i handen: stigmatiserad tänker jag vid anblicken av blodet, som rinner. ..  (Till historien hör  att jag alltid varit en sökande människa…),  Här ser jag i alla fall, både långt – och nära: både glashyllan och – horisonten… Nu, senare förstår jag, att det handlar om ett dubbelt modus: både Brottet – och dess  Sonande… det knappt skönjbara, som skiljer himlen  från jorden – eller livet från Döden…/

Alf Linder Aug 2001


Skriv din kommentar