På väg till Kallasin

Passagerare på flaket

Poolen på Rimpao hotell i Kallasin

Jörgen njuter

Efter 3 dagar i byn åker vi vidare till Kallasin en relativt stor stad med ett lyxhotell där vi bokat rum. Vi ska stanna i 2 dagar och studera stadslivet och svalka oss i poolen. Värmen är tryckande men skön.
Jag har funderat mycket på om man kan skriva om en sådan här resa i Konstbloggen. Men det här är faktiskt kultur och konst i högsta grad att se och lära av människor i en sådan här för mig främmande miljö.
Det finns en glädje i det enkla liv de lever. Skratt och prat hör man från morgon till kväll. Här skapas odlingar för ris, sockerrör, gummi, mango och mycket mer. Maten är en upplevelse och man använder hela råvaran på ett helt annat sätt än vi är vana vid. Tex hackar man kycklingen i små bitar där egentligen ingenting rensas bort. Det blir lite svårare att äta men desto godare.

Några ord om resan in till Kallasin idag på morgonen. Vi steg upp kl 5.30 för att kunna följa med en bil som skulle skjutsa in Jörgens svärmor till ett läkarbesök. Resan sker på en Toyota picup som kan ta emot 3 personer i hytten. Resten får sitta på flaket och det blev jag och Jörgen och två personer till. Färden gick i så där 100 km/timmen och det kändes som om den skedde med livet som insats. Det här sättet att färdas är vanligt och på hela färden som är ca 10 mil så såg jag knappt någon bil av typ sedan men desto fler som transporterades på samma sätt. Nu är vi här och har det kanonskönt.

Hälsn Anders


Skriv din kommentar